• Műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 23 éves fiú vagyok, és 45 napja műtöttek, egy 10cm-es szakaszt távolítottak el a bal 5. bordám mellső csontos részéről. (tumor okán) Ehhez azonban ki kellett kampóval akasztani a műtét alatt a nagy mellizmot, hogy a rostokat szétválasztva tudják lefűrészelni a bordaszakaszt. A gondom az, hogy gyönyörűen begyógyult minden, nem hegesedik a seb, de a nagy mellizom szegycsonti része nem igazán húzódik össze, csak nyúlik, és tapintásra sem érzek semmit, csak ilyen "lufi" érzésem van. A sebész azt mondta, a nagy mellizom funkciója nem sérült, és nem kellett az eredését levágni, de akkor ennyire megviseli az izmot a rostok szétválasztása? A kulcscsonti rész gyönyörűen összehúzódik, de a másik fej néma...Mennyire játszhat ehhez közre a bordaközi idegek átvágása? Csak azért érdekel, hogy még is mennyi ideig nem tudok sportolni, mert semmit nem mondtak nekem:) De ahogy ez így fest, ez akár fél éves intervallum is lehet, mivel azt olvastam egy nagy mellizom szakadás 8,5 hónap regenerációs idő papíron. Mit gondol erről?

        Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

        Tisztelt Kérdező! A bordaközti ideg biztosan sérült, hiszen ez nem kerülhető el. Ezt azonban a nagy mellizom működése nem szabad, hogy megérezze. Átmeneti beidegzési zavar előfordulhat. Nem kell az ideget átvágni, de ha meghúzódik okozhat ilyen jellegű panaszt. Szedjen B vitamint és végezzen gyógytornát. Valóban elhúzódó az ilyen jellegű sérülés gyógyulása. Keressen fel gyógytornászt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 20., 00:28; Megválaszolva: 2011. november 21., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: