• Csonttörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr. Úr! Közel egy éve volt a kézközépcsont törésem. Az augusztusi röntgen után azt mondták, hogy feltöltődött a ciszta. A mai napon ezt írták a röntgen leletre : A bal kéz V.metacarpus fejecse alatt korábbi törés figyelhető meg. Ezen a területen többszörös cystosus jellegű felritkulásiok ábrázolódnak, felmerül a pathológiás törés lehetősége. Ez hogy lehet ? Mit tegyek? A röntgenek két különböző helyen készültek. Menjek egy harmadik helyre? Önnek mi a véleménye? Már azt gondoltam elkerülhetem a műtétet, de a mai lelet után azt hiszem nem. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés, radiológiai lelet témában

        Vizsgálat és a röntgenek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nekem is úgy tűnik, hogy a műtét eredményezi a végleges megoldást. A ciszták bennékét ki kell kaparni és saját, vagy mű csonttal feltölteni. Ez az általános eljárás, ha a törés veszélye fennáll. Pontos válaszért keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 15., 20:06; Megválaszolva: 2011. november 17., 20:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés