• Reflux és rekesz izom sérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép jó napot kívánok! Nekem refluxom van és rekesz izom sérvem. Nagyon sok mindent ki probáltam már de sajna nem segített:Folyamatosan köhécselek éjszaka vissza folyhat a légcsőbe is mert sokszor másnap nehezebben kapok levegőt, mint ha beteg lennék.Sokszor fáj a torkom.Zenész vagyok és sajna nagyon meg keseríti az életem ez a betegség mert folyamatosan fáj a torkom sokszor nehezen kapok levegőt. Műtesem-e meg? Teljesen meg gyógyulhatok e belőle?. Mert nagyon sokk olyat hallottam hogy nem javult műtét után. A sokk gyógyszertől is félek már 3éve folyamatosan szedem volt hogy 1, 5 évig 2tesével.Előre is köszönöm a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! A műtét indikáció felállításához tudni kell a korábbi kezelést, a nyelcsőtükrözés eredményét és a gasztroenterológus szakvéleméynét. Nem mindenkinek megoldás a műtét. Első lépés a gyógyszeres kezelés és az életmódváltás. A műtét mellett is javasolt az életmódváltás, mert a refluxnak az anatómiai eltérés csak az egyik oka. Keressen fel gaszroenterológiai szakrendelést és változtasson életvitelén.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2011. október 05., 13:06; Megválaszolva: 2011. október 09., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül két hete mellkasi fájdalomra panaszkodok. Néha a hátam is szúr. Elmentem orvoshoz ahol elküldtek terheléses szívre, vérvételre , hasi ultrahangra gasztroenterológiára. Egyedül a vérvételnél volt a Gamma...
        Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen(3-szor, 2...