• Gyomorfekély?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár hónapja jelentkezik a bal oldalamban szúró fájdalom, néha a köldökömtől pár centivel feljebb, és egészen az oldalamnál, valamint a bal bordacsontom alatt. Felkerestem a háziorvosom, aki hasi UH-ra küldött. Minden negatív lett. Pár hete volt egy általános vérkép vizsgálatom, az is negatív eredményt mutatott. A gyomor tájékán az orvosi vizsgálat során (nyomásra) érzékenységet vettem észre. Orvosom Emozul 40mg gyógyszert írt fel, de diagnózist nem mondott. Néha savas felbüfögés jelentkezett a gyógyszerszedés előtt, égett a nyelőcsövem, szúrt az oldalam, valamint (lehet, hogy az idegeskedés miatt) néhány kilótól meg is szabadultam. Nagyon keveset ettem már az utóbbi időben. A gyógyszert immár 8 napja szedem, tüneteim közül a szúrás jelentkezik csak ritka esetben! 1 kg-ot már híztam is. Kérdésem az volna, hogy Ön szükségesnek látna egy gyomortükrözést? Mert sajnos elvesztem az internet világában, és mindenhol a gyomorrák gyanúját olvasom ezzel kapcsolatban. Teljesen bepánikoltam miatta. Orvosom 2 dobozzal írt ebből a gyógyszerből, és azt mondta, hogy utána abba kell hagynom. Igazából mi a tünetbeli különbség a rák, és a fekély között? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: loneed

        Dr. Szigeti Nóra válasza a gyomorfekély témában

        Kedves Kérdező! Ilyen esetekben a "szabály" az, hogy szükséges egyszer, de nem sürgősen a gyomortükrözés, éppen azért, hogy nehogy rejtve maradjon valamilyen eltérés a gyógyszer mellett panaszmentessé váló betegnél.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 28., 16:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: