• Mit tehetek még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! A segítségét szeretném kérni. A problémám a következő. Reflux betegségem első tünete a torokfájás megjelenése után után gyógyszeres kezelésben részesülök. Gelbra1X'1, Venter 3X1. Ennek már 5. hete, azóta a tünetek nem múltak el, hanem újabbak jöttek (hányiger, mellkasi fájdalom). Életvitelemet megváltoztattam,Salvus vizet iszom, bio kölest eszem, minden nap lagalább 1 üveg lúgos vizet iszom. Kicsit kezdek megijedni, mert eddig semmi sem használ, a közérzetem, hangulatom sem jó, csak árnyéka vagyok régi önmagamnak. Tükrözésem nem volt. A kérdésem az volna, hogy bajt jelent-e hogy minden igyekezetem ellenére az állapotom nem javul, és Ön mit gondol, mit tehetek még, hogy jobban legyek? Nagyon szeretnék már túljutni ezen. Válaszát előre is köszönöm,.

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Ha nyelőcsövön kívüli reflux-megjelenésre van gyanúnk, akkor a savcsökkentő dupla dózisának szedése javasolt 3 hónapig (Gelbra 2x20mg). Az, hogy szinte tökéletes terápia, életmódi változások mellett sem változtak a tünetek, erősen megkérdőjelezik a diagnózis helyességét (torokfájást nem csak reflux okozhat).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 26., 20:58; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! 35 éves férfi vagyok és GERD és duodenitis lett legutóbb (kb. 2 éve) megállapítva gasztroenterológián gyomortükrözéssel. A tükrözés után azt mondta az orvos, hogy nem jól zár sem a felső izom, sem pedig az alsó izom,...
        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt,gyomornyálkahátya gyulladással.Amit kezeltek fel évig,a két betegség elmúlt,viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek,tul eros gyogyszereket szedtem hetekig,igy ujra fajt a...
        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás,gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak....