• Súlyos-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ur.2004.-ben gyomortükrözés alkalmával diagnosztizáltak 1.5 cm.-es rekeszizom sérvet,reflux oesophagitis st.I.doudeno gastrikus reflux és pan gastritist,valamint polyposis duodeni.-t.Azóta minden évben gyomortükrözésre kell mennem,melynek során a szövettan ectopiás gyomornyálkahártya részletek,gyomor és patkóbél jóindulatu daganata.Orvosom minden évben azt mondja nincs változás és szedem az Omep 20mg os tablettát.Elég stresszes munkahelyem volt,a dohányzász 7 éve elhagytam,azonban szinte mindennap fogyasztok 4-5 dl. minőségi bort,ami kifejezetten jól esik.A zsiros és füszeres ételekre kényes vagyok,kellemetlen puffadást okoznak.Kávét édességet nem fogyasztok.A máj értékeim kiváloak,hasi ultrahangom jó.Kérdésem az hogy szinte panaszmentes vagyok,de a bor miatt van lelki ismeretfurdalásom,hogy szabad e fogyasztanom,mert erről elég nehezen tudnék lemondani,ezt a mennyiséget soha nem lépem tul és jólesően ellazit.

        Dr. Plósz János válasza a gastritis témában

        Nem súlyos, aggodalomra nincs ok, a szakmai szabályok azonban napi 2-3 dl bor fogyasztását tartják elfogadhatónak (a 4-5 dl ennek azért a duplája, ami szintén nem sok, de mindennapi fogyasztás mellett évtizedek alatt okozhat májproblémákat).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 11., 16:56; Megválaszolva: 2011. július 12., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: