• Gyógyszermellékhatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. cim' Refluxos vagyok 5 éve. Jól bevált a Controloc 20 mg tabletta napi egyszeri reggeli bevétele. Amikor elkezdtem szedni, akkor nagyon lassan elkezdett gyarapodni a súlyom és lettek enyhe kézujjvizesedési problémáim. Erre enyhe vízhajtót kaptam, de nem szedtem, mert nem viseltem jól a tüneteit. Ekkor a gyűrűimet nem tudtam sokáig hordani, de ez megszűnt. Kb. 4 hónapja a Controloc magas ára miatt a háziorvos javasolta , hogy váltsak gyógyszert és a Pantacid Flux 20 mg-os tablettát választottuk.Ez a gyógyszer is tökéletes a refluxra, de kb. 1-1,5 hónapja boka, láb, kézújjak dagadása kezdődött nálam, amit semmi mással nem ill. csak a nyári meleggel tudok magyarázni. Előtte ilyen problémám nem volt, bár felszedtem kb. 1-1,5 év alatt 10 kg. súlyfelesleget, amit nem igen tudok mivel megmagyarázni, mivel nem eszem ennyivel többet, csak talán kevesebb a mozgás. Van még csípőizületi kopásom is, amire kb fél éve szedek napi egy tabletta glukozamin fortét. Szedek még kb. 2 éve napi 1-0-1/2 tabletta Paroxat 20 mg tablettát is, mivel volt egy idegkimerültségem és pánikbeteg lettem, ami szintén a gyógyszerrel és talán a körülmények javulása miatt tünetmentessé vált. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka a lábdagadásomnak. Lehet, hogy a Pantacid Flux mellékhatása az oka, vagy lehet, hogy keringési probléma? Mit tegyek?

        Dr. Veress Dóra válasza a vizenyő, reflux témában

        Kedves Asszonyom! A Pantacid okozhat a végtagokon jelentkező vizenyőt, így érdemes lenne kezelőorvosával átgondolni, a gyógyszerváltást, vagy a megfelelő vízhajtó megtalálását.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 22., 09:03; Megválaszolva: 2011. június 23., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés