Rekeszsérv

Tisztelt Doktornő/Úr! Több, mint 20 éve asztmás vagyok. Februárban kerestem fel a tüdőgyógyászt, hogy nagyon gyakori a köhögésem. Foster helyett Seretide 250 kaptam. A köhögés kissé enyhült. Majd gyomortükrözésem lett, ahol rekeszsérvet is találtak. Motiliumot és Rabyprexet kaptam. A köhögés javult, de minden evés után kb. fél órát köhögök, ami nagyon megterhel és tönkreteszi a hangom 8 hónapja nem múlik a rekedtségem. Gége szakorvos is látott a hangszalag gyulladt és megvastagodott. Rekeszsérv műtétet javasoltak. Nincs más módja a tünetek megszüntetésére. Köszönettel:Sz. L.

Dr. Bor László válasza rekeszsérv témában

Tisztelt Kérdező! A reflux betegség és a légzőszervi-, asztmatikus panaszok kapcsolata bizonyított. Amennyiben rekedtsége, hangszalag gyulladása sav eredetű bántalmakkal függ össze, ezt bizonyítani szükséges. A rekeszsérv megoldása mai ismereteink szerint laparoscopos úton lehetséges, melynek lényege a rekesz-szárak zárása, vele együlésben a reflux-gátló műtét elvégzésével. Mindezek előtt részletes kivizsgálás elvégzése indokolt, melynek alapvető része a Tápcsatorna Funkcionális megítélése, egyebek mellett annak eldöntésére, hogy légzőszervi bántalmai valóban sav eredetűek-e.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2011. május 24., 21:24; Megválaszolva: 2011. június 03., 09:05

Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély

Gyomorfájdalomra, rekeszizomsérvre...
Előre is köszönöm a válaszát!
Rekeszizom sérv
Üdvözlöm! 1995-ben rekeszizom sérvet állapítottak meg nálam, elég nagyot a bal rekesz alattit, 2011-ig nem is okozott nagyobb panaszokat, de 2011...
Rekeszsérv műtéti megoldása?
érdemes-e műtéte vállalni annak ellenére, hogy nem javasolja az orvos, pedig nekem rengeteg panaszt okoz, főleg munka közben (hajolás, mozgások stb)
Rekeszsérv gyógyítható?
Tisztelt Doktor Úr! Három hónapja állapítottak meg nálam rekszsérvet, refluxot és a "hozzá tartozó" nyálkahártyagyulladást, azóta szedek Lansoptol 30 mg...
Rekeszizomsérv
Már évek óta szenvedek reflux betegségben. Most a legutóbbi gyomortükrözésen kisalmányi rekeszizomsérvet állapitottak meg. A tükrözésre azért volt szükség...