• PPI-t vagy?...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr/Nő, 2010. őszén reflux-os tünetekre Rabyprex-et írtak fel részemre.( napi 1x 20mg ). Az 5. napra szinte az összes feltüntetett lehetséges mellékhatás ( meg jó néhány nem feltüntetett is)megjelent rajtam. (Megismerkedtem a halálfélelemmel.) Azóta igen sok orvosnál megfordultam, eddig kb. döntetlenre áll, hogy ezután nyugodtan beszedhetek más PPI-it, vagy hogy biztos megjelennek azoktól is az igen ijesztő és fájdalmas mellékhatások? Most melyik csoportnak higgyek? Azóta többször próbálkoztam Quamatel-lel is, de az is pár nap után gyengeséget okoz, ill. bedagad tőle a nyakam... Több mint 7 hónapja diétázom, iszom a Salvus vizet, mégis szinte semmi javulás Önök szerint beszedhetek más PPI-t? ( A felsorolt lehetséges mellékhatások szinte szóról szóra egyeznek, és több helyen arra is felhívják a figyelmet, hogy aki valamely savcsökkentőre allergiás, annak komoly esélyei vannak más PPI- nél is, mert ezek rokon vegyületek...) Üdvözlettel Jókai László

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben egyik PPI-től mellékhatások jelentkeznek, meg szoktunk próbálkozni másik hatóanyag tartalmúval, persze nem garantálható, hogy nem jelentkezik attól is mellékhatás.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 07., 13:35; Megválaszolva: 2011. május 09., 07:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés