• Reflux, nyelőcsőgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek, nagyon köszönöm a válaszát. Azóta voltam már gyomortükrözésen, refluxot állapítottak meg (nagyon sok a savam) és nyelőcsőgyulladást. Már kb. 2 hónapja szedem a Pazolexa nevű savcsökkentőt, néha a Noacidot. Az utóbbi 6 hétben 80 mg-ot írtak elő. Úgy gondolom, hogy ez idő alatt javult a nyelőcsövem állapota, de még most is szokott többet fájni a gyomrom, mellkasom, és úgy érzem, hogy a savam is sok lehet még mindig. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig lehet szedni ilyen nagy mennyiségben ezeket a gyógyszereket, vagy váltanom kellene másikra, ha nem használ rendesen? Ha abba szeretném hagyni a szedését, akkor folyamatosan kell csökkenteni a mg-ot? Mit tudna tanácsolni? Nem szeretnék visszamenni az orvoshoz, mert még egy gyomortükrözést nem vállalnék. Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Ha a gyógyszer mellett is panaszos, van lehetőség másik gyógyszerre való váltásra. A savcsökkentők ezen típusa biztonsággal szedhető éveken át is, akár emelt dózisban is. Panaszmentesség esetén a fokozatos, leépítő terápiát javasoljuk (80-40-20mg). Gyógyulást a savcsökkentők szedése mellett az életmódváltozás hozhat (gyakori, kis étkezés, a stressz megfelelő feldolgozása, szénsavas italok, fűszeres ételek kerülése, ágyban fejvég megemelése).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 09., 17:21; Megválaszolva: 2011. április 11., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés