Tisztelt Doktor Úr!

Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt volam vizsgálaton, ahol az alábbit diagnoztizálták: hatalmas axialis hiatus hernia. A cardia felett körkörös hyperarmia. Rekeszizomsérv+reflux. A vizsgálatot végző Doktornő akkor azt modta, hogy a műtétet nem javasolja. Terápiának gyógyszeres kezelést és diétát írt elő. Ezt betartva, az utóbbi időben az állapotom nehezen viselhető el. Erősen feszítő érzés a melkesban, felvagyok puffadva, akár eszem, akár nem. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mi a teendőm? Műtét szóbajöhet e, vagy így kell leélnem a hátrlévő éveimet? Hova fordulhatok a problémámal és milyen megoldás lehetséges? Ha lehet esetleg műteni, elvégezhető e laparoszkópiás módon is? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Napfényke 2011-03-25 07: 13 Tisztelt Kérdező! Meg kell ismételni az endoszkópiát. Amennyiben a tartós gyógyszerszedés mellett a nyelőcső állapota sem javult és enyire panaszos a műtéti megoldás szóba jön. Természetesen sokkal több inormáció alapján lehet a helyes megoldást megtalálni. Figyeljen oda az életvitelére és táplálkozására. Kerülje a szénsavas és alkoholos italokat, fűszeres ételeket. A laparoszkópos megoldás az elsődleges, de mindenképpen nagy tapasztalattal rendelkező centrum sebészeti szakrendelését keresse meg. 2011-03-28 21: 07 Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, általános- és mellkassebész Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Az életvitellel kapcsolatban lenne még egy kérdésem: a stressz befolyásolhatja az állapotom romlását? e-mailban ha lehetséges a problémámra megfelelő gyógy, illeteve sebészeti centrumot ha közölne, nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Napfényke 2011-03-29 08: 28 Kedves Kérdező! Kérem, hogy előzményekkel együtt tegye fel újra kérdését, mert a rendszer anonim, nem lehet visszakeresni. 2011-03-29 11: 07 Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető családorvos

Dr. Bor László válasza reflux témában

Tisztelt Asszonyom!

Panaszai és a rendelkezésre álló információ alapján jelentős panaszokat okozó rekeszsérvről van szó, melynek megoldása indokolt. Általános állapota, esetleges kísérő betegségei, a gyomor-nyelőcső átmenet helyzetének felmérését követően műtéti megoldás jön szóba, mint ennek a problémának az egyedüli hatékony kezelése. Ennek lényege az élettani anatómiai viszonyok helyreállítása, a mellkasba felcsúszott gyomor szakasz hasüregbe történő visszahelyezése, a mell-és hasüreg közti folytonosság hiány helyreállítása, valamint reflux gátló műtét elvégése, mindez laparoscopos technika alkalmazásával.

Kérdés: 2011. március 29., 17:22; Megválaszolva: 2011. április 01., 12:59
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e