Nyelési fájdalomra nem találtak eltérést, hova tovább?

Már írtam önöknek, a reflux megállapítása óta történtek még vizsgálatok, gerinc röntgen, ahol nyaki csigolya elmozdulást ventrális irányba, és meszesedés okozta szűkületet állapítottak meg. Már említettem előzőleg az evés, nyelés közbeni nyelőcső fájdalmam, és mindazt az orvosi vizsgálatot, amin keresztül mentem.Szinte minden negatív, a tünetek azóta sem múlnak, főleg étkezés után.Szorongok, remegések, ájulás, gyengeség környékez, erős szívdobogás, gombóc a torkomba, úgy érzem az étel megáll a nyelőcsövemben, és nyomást okoz.Pánik betegséggel magyarázta még a gasztroenterológus is, én mégsem tudom elhinni, hogy ilyen tüneteket produkál.Kérem segítsen okot találni, mára a tünetek maradtak a negatív vizsgálatok ellenére.

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A tünetek tényleg pánik betegségre utalnak leginkább. A szervi eredet kizárására az endoscopián kívül érdemes lehet egy nyeletéses röntgen vizsgálat valamint nyelőcső-manometria elvégzése.

Kérdés: 2011. március 27., 17:09 ;Megválaszolva: 2011. március 28., 18:42
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e