Bizonytalanság

tisztelt doktor úr! Egy hónappal ezelőtt véres köpetem volt 3 alkalommal.Voltam hörgőtükrözésen, mellkas ct-n, gégészeten mindenhol negatív eredménnyel, nem találták a vérzésforrást. A napokban gyomortükrözésen vettem részt a következő eredménnyel: a nyelőcső supracardiális szakasza hyperaemiás.Cardia laza.a gyomor levegőbefúvásra jól kitágul, élénk perisztaltika. A redőzet megtartott a nyálkahártya vaskos egyébként megtartott. A pylorus kerek, kptág.a bulbus sima falú nyálkahártyája ép. A postbulbáris doudenumban a vizsgálható málységig laesio nem látható. refluxbetegségra gyanakodnak az orvosok: Gelbra és Domperydon orvosságot kaptam: Cukorra Meforált szedek: Ezeket agyógyszereket 1 hete szedem azóta is ég a jobb lapockám, nyelőcsövem. Azt szeretném kérdezni: Mire gondoljak, tényleg reflux vagy attól komolyabbra gondoljak? Köszönettel: vkatyi

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A nyelőcső égő érzés utalhat reflux-betegségre, de a jobb lapocka fájdalom nem jellegzetes panasz. A refluxnak egy hét alatt a terápia mellett már javulnia kellene. Ha panasza továbbra sem szűnik, mindenképp további vizsgálatok illetve a diagnózis újragondolása javasolt.

Kérdés: 2011. március 24., 14:42 ;Megválaszolva: 2011. március 26., 12:20
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e