Alkonvat74

Hasi UH vizsgálat eredményének értékelésével kapcsolatban. Máj norm. nagyságu.Epeutak nem tágultak.Epehólyag kőmentes. Az elülső falon egy lapos 3mm-es echódus solid képlet. A lép norm. nagyságu, homogén.Jobb vese caudalisabb helyzetü. A retroperitoreumban megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható.Kokárdajel, a mellüregben folyadék nem látható.Hólyag átlagosan telt.Gyomortükrözás: Akadálytalan eszközlevezetés, níelőcső kp tág, Z vonal ép, hiatus hernia nem észlelhető.GYomor hyperaemias főleg antralisan. A pylorus kerek kp tág. A duodenum nyh. enyhén hiperaemias.Jatrox teszt neg.Diagnózis: gastritis, hyperaciditas, GERD non erosiv.Laborok: negatív. Mellkas röntgen, gégészet negatív.Tüneteim: nyelési fájdalom, gombóc a torokban, mellkasi szúró fájdalom, evés után hátba sugárzó fájdalom, gyomor égés, néha hasmenés, gyomorideg, fogyás, félelem az evéstől, a tünetek miatt. Mindez okozója Ön szerint?

Dr. Szigeti Nóra válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

A panaszait feltehetőleg a "GERD non erosiva" okozza, ami azt jelenti, hogy a gyomortartalom (és a sav, vagy az epe) , nagyobb mennyiségben van jelen a gyomorban és jut vissza a nyelőcsőbe. A tünetek kezelésére ún. protonpumpagátló gyógyszerek szedése javasolt. A hasi UH-on az epehólyagban látott apró képlet (feltehetőleg koleszterin polip; ártalmatlan) miatt 1/2 év múlva legyen hasi Uh-kontroll.

Tisztelettel

Kérdés: 2011. március 20., 18:45 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 08:13
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e