Nyelőcsőgyulladás

Férjem január közepén gasztroenterológusnál járt, minden eredménye negetív. Ettől kezdve viszont nyelési problémái vannak.sürü váladék képződik emiatt még a folyadék lenyelése is nehéz. Már jártunk gégésznél is ő sem talált gyulladást a garatban. Az általa szedett gyógyszerek: Fuosemid, Coryol, Gopten, Opemrazol, Milurit, Verospiron? Thiogamma.Lehetséges, hogy valamelyik gyógyszer től gyuladt be a nyelőcső, vagy a tükrözés sérülést okozott. Milyen gyógyszert illetve kivizsgálást javasul. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza nyelőcső témában

A gastroscopia során nagyon ritka esetben keletkezhet sérülés, de ez vagy spontán és gyorsan gyógyul (hárlkahártya) vagy pár nap alatt egyre erősödő tünetei vannak. Váladék a nyelőcsőben nem képződik, ha ez jelen van, az a tüdőkből származhat (ha a fül-orr-gégész kizárta a felsőbb területeket) . A nyelési zavar riasztó tünet, mindenképp tovább kell vizsgálódni, javaslom nyeletéses röntgen-vizsgálat elvégzését.

Kérdés: 2011. február 09., 11:28; Megválaszolva: 2011. február 11., 07:40
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
nyelőcső fekély
2005.-ben gyomromról polipot távolítottak el. Savlekötőt szedtem évekig, semmiféle változást nem éreztem a kapott gyógyszerektől. Már 2005-től...
Reflux vagy stressz?
Kedves szakerto! Nekem akovetkezo lenne a kerdesem: ot evvel ezelott meg dohanyoztam es egyik nap gombocot ereztem a torkomban es nehezen kaptam levegot...
Gyomor problémák, komoly baj lehet?!
Tisztelt Doktor Úr! 33 éves nő vagyok. Kb 7 napja figyeltem a problémára, melyek a következők. Elöször étkezés megkezdését követően nem...