Savtúltengés

Tisztelt doktor úr/nő! Szeretném megkérdezni, hogy ha nálam a savtúltengést az idegesség (stressz) váltotta ki, akkor mit tehetnék az ellen hogy megszűnjön a reggeli erős hányingerem és a napközbeni öklendezés érzés? Már szedek savcsökkentő tablettát (pantoprazol 2x40mg) pár hónapja de nem javult az állapotom. Mi lehet a baj? Egyébként a bélférgeknek lehet köze a savtúltengéshez vagy annak kialakulásához? Köszönettel: Tóth Viktor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza reflux témában

Kedves Viktor!

Kiegészíthető a kezelés prokinetikumokkal, illetve a antacidumokkal. Naponta ötször egyen keveset, emelje meg az ágy fejvégét, evés után közvetlenül ne feküdjön le, ne igyon teát, kávét, alkoholt, stb. A stresszt relaxációs technikákkal tudja csökkenteni.

Kérdés: 2011. február 07., 18:02; Megválaszolva: 2011. február 08., 18:27
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux
Nyitott gyomorszáj?
Mellkasfàjdalom
Tisztelt Doktor Úr! 3-4 hete kezdődött mellkasfájdalmam, a szegycsont közepèn erős fájdalom, mely sokszor kisugárzik mindkèt oldalirányba...
Hogyan tovább, mit szedjek?
Jo napot Doktor Ur! Az a gondom, hogy már kb 3 hete szedem az emozult. Eleinte szedtem ugy h reggel: 40mg, este 20mg, aztan 40-40 mg.. Nem igazan...