Rekeszsérv műtét?

Üdvözlöm! Kb. 5 éve rekeszsérvet és refluxut állapítottak meg. Rendszeresen járok ellenőrzésre. Már nagyon sok fajta gyógyszert szedtem. Volt egy év amikor teljesen tünetmentes voltam nem kellett gyógyszer sem. Legutóbb 4 hónapja voltam gyomortükrözésen a diagnózis ugyanaz. Rabiprexet és quametl szedek, de sajnos a gyomorfájás és a savtermelés egyáltalán nem csökken. Az étrendemen is változtattam. Nem dohányzom, igaz a dohányfüstöt már sajnos 7 éve szívom 174/74 kg a súlyom. A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek még, hogy a fájdalmaim megszünjenek. Már műtétre is gondoltam, de a főorvos Úr azt mondta ez még nem igényel műtétet. Akkor hogyan tovább? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza rekeszsérv témában

Tisztelt Kérdező!

Az antireflux műtétnek megvannak az indikációi. Véleményem szerint most kell egy korrekt állapotfelmérés, nyelőcsőtükrözéssel, manometriával és át kell gondolni a műtétet. Számba kell venni a még lehetséges életviteli változtatásokat. Konzultáljon a gondozó gasztro-enterológussal és keressen fel sebészeti szakrendelést a friss vizsgálati eredményekkel.

Kérdés: 2011. február 01., 14:58; Megválaszolva: 2011. február 06., 11:05
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux vagy fekély?
Tisztelt Doktor úr! Epe fájdalommal kerestem fel a belgyógyász, gasztroenterologust magánban a vérvétel és ultrahang lelet alapján refluxra...
Mellkasi fájdalom,rendszertelen...
Üdvözletem! Kb egy hónapja időszakosan jelentkező és változatos intenzitású mellkasi fájdalom végett írok Önnek,sok esetben nyilallóan roham...
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux