Rekeszizomsérv

Tisztelt Doktor Úr! Tükrözés során tojás nagyságú rekeszizomsérvet állapítottak meg és reflux betegséget. az ügy előzménye, hogy kb. egy éve - különösen téli, mozgásszegényebb időszakokban reggel előbb hastáji, később gyomortáji fájásokra ébredtem hajnali 5-6 óra körül. Volt, amikor a fájás a felkeléssel megszűnt, máskor egész estig kitartott. Savvisszaámralást a nyelőcsőbe nem tapasztaltam. Savcsökkentő gyógyszereket kaptam, melyek csökkentették a problémát, bár nem minden nap. Kérdés, hogy ekkora nagyság indokol-e operációt? Hasi problémáim korábban is voltak, feltehetően IBS. Nem tudom a kettő összefügghet-e. Este még probléma nélkül hason tudok feküdni, hajnalban ugyanez már fájdalmat okozhat. Tavaly még inkább hasi részen, idén már a gyomorszáj környékén is. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza rekeszsérv témában

A rekeszsérv akkor indokolna műtétet, ha bizonyíthatóan az okozná a panaszt. Ha gyógyszeresen a panasz jmegnyugtatóan kezelhető, véleményem szerint nemk érdemes műtétben gondolkodni. A rekeszsérv mérete és az okozott panaszok csökkenthetők a következőkkel: hasűri nyomás mérséklése (fogyás) , gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, a szénsavas italok és fűszeres, nehéz ételek kerülése.

Kérdés: 2011. január 31., 13:37; Megválaszolva: 2011. február 01., 15:44
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mellkasi fájdalom,rendszertelen...
Üdvözletem! Kb egy hónapja időszakosan jelentkező és változatos intenzitású mellkasi fájdalom végett írok Önnek,sok esetben nyilallóan roham...
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux
Nyitott gyomorszáj?