Állandó gyomorszájból kiinduló fájdalmaim vannak, mely övszerűen a hátamra is kisugárzik. Néha még a levegővétel is fájdalmat okoz.

2 éve gyomortükrözést követően megállapították, hogy nyombélfekélyem van. Kaptam gyógyszert, melyet akkor kúra szerűen be is szedtem. Egy pár hónapig nem volt panaszom. Kb. egy hónapja azonban gyomorszájból kiinduló hátamba is kisugárzó fájdalmam van. Állandóan fel vagyok puffadva, szélgörcsök kínoznak. Ultrahangos vizsgálaton komolyabb elváltozást nem találtak. De annak ellenére, hogy előtte nap este 6 órakor ettem utoljára az epehólyag vizsgálatát nem tudták elvégezni, továbbá a gázoktól a hasi artéria sem volt látható. A vizsgálatot végző doktornő úgymond le is szúrt, hogy miért nem éhgyomorra mentem, ami nem volt igaz. Rossz a közérzetem, fáradékony vagyok. A székletem is állandóan változik, hol székrekedésem, hol pedig hasmenésem van. Egy hónappal ezelőtti vérkép vizsgálatakor megállapították, hogy a triglicerid és a koleszterinszintem magas. Erre most szintén gyógyszert szedek. Már nagyon el vagyok keseredve, mert nem tudom mit tegyek, vagy kihez forduljak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Felhasi panaszait okozhatja ismét gyomor-vagy nyombélfekély, gyomorhurut is. Emelett lehet oka hasnyálmirigy- vagy epeuti megbetegedés is. Javaslom, végeztessen gyomor-endoszkópos vizsgálatot, valamint Helicobacter-tesztet (vagy biopsziával az endoszkópia során vagy kilégzési teszttel) . Haspuffadása és a széklet változékonysága emésztési zavarra utalhat, emiatt a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezések, a rendszeres intenzív testmozgás, pre- és probiotikumok kúraszerű használata javasolt (Progastro825, Protexin) .

Kérdés: 2011. január 21., 19:09; Megválaszolva: 2011. január 24., 12:01
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux
Nyitott gyomorszáj?
Mellkasfàjdalom
Tisztelt Doktor Úr! 3-4 hete kezdődött mellkasfájdalmam, a szegycsont közepèn erős fájdalom, mely sokszor kisugárzik mindkèt oldalirányba...