Reflux és alvás

5 éve mellkasi fájdalmakkal kerültem kórházba, a szívem rendben volt, végül gyomortükrözéssel nyelőcső fekélyt és refluxot állapítottak meg. Azóta folyamatosan szedem a Lansoptol tablettát és tünet mentes vagyok. Viszont a reflux tünetei közül pl. étel visszaáramlást nem tapasztaltam soha. Lapos párnán alszom, étkezés után lefekhetek, lehajolhatok. Csupán gyomor égésem volt, de mióta szedem a Lnsoptolt az sincs, bármit megehetek. Kérdésem az, hogy tényleg van refluxom, valamint meddig szedjem a Lansoptolt. Ha csak sok a savam, nem elég, ha esetenként savközömbösítőt veszek be? Köszönette várom válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

A Lansoptolt nemcsak akkor kell szedni, ha épp panaszos, hanem folyamatosan, az orvos által előírt ideig. A nyelőcső fekélyei a reflux miatt alakultak ki, nem véletlen tehát a diagnózis, és a gyóügyszeres javaslat. A reflux okozhat akár rosszindulatú szüvődményt is, komolyan kell venni!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 11., 13:14; Megválaszolva: 2011. január 12., 09:26
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut