Barett nyelőcső

Tisztelt Plósz Doktor Úr! Köszönöm válaszát a refluxxal kapcsolatban, valóban nagyon refluxos vagyok és még Barett nyelőcsöves. is. Ön azt írta, hogy csak előrehaladott állapotban okoz csontfájdalmat a nyelőcsőrák. Mit jelent az előrehaladott állapot? Az ember ebben a stádiumban már le is fogyott volna? Esetleg ezt is jelenti? Én sajnos nem izületi problémának hiszem a hát, csontfájdalmait, mivel a nyelőcső vonalában, a szegycsont mögött fáj, illetve nagyon fájnak a könyökhajlatban a csontjaim. Egész nap fáj, de az egészben a legrosszabb az éjszaka, mert ilyenkor a fájdalomtól nem tudok aludni.Reggel amikor felkelek, beveszem az Emozult, utána kis idővel étkezem, de annyira fáj a nyelőcsövem, amikor lenyelem a falatot, ez kb. délre jobb lesz, de elég furcsa és kellemetlen. Nyelőcsőrák előtt esetleg van még nyelőcsőgyulladás ill. fekély is? Gyulladás okozhat -e ilyen jellegű tüneteket, mint amilyenek nekem vannak? Őszintén megmondom Önnek a fájdalomtól kezdik az idegeim felmondani a szolgálatot. Várom mielőbbi válaszát és egyben engedje meg, hogy Békés, Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánjak. Köszönettel: Kovács Árpádné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Barett témában

A nyelőcső-rák helyileg illetve nyirokutakon terjedve okoz áttéteket, a csontban való megjelenése abszolút nem típusos, így nem okoz csontfájdalmat, tehát a hát- illetve karfájdalma nem magyarázható sem reflux-betegséggel sem nyelőcső-rákkal. A Barret-nyelőcső miatt indokolt a dupla dózisú savcsökkentő szedése illetve a terápia motilitásfokozóval (Cerucal, Domperidon) való kiegészítése. (A nyelőcsőrák előrehaladott stádiumában nyelészavar, nyelésképtelenség és jelentős fogyás észlelhető) .

Kérdés: 2010. december 22., 18:51; Megválaszolva: 2010. december 28., 20:35
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut