• Reflux, rekeszsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kb. már 4 éve megállapították (többszöri gyomortükrözés - legutóbbi 2 hete) hogy nagymértékű nyelőcső gyulladásom és rekeszsérvem van. Már több fajta gyógyszert szedtem. Eleninte ezek a gyógyszerek jók voltak, volt, hogy kb 1 évig nem is kellett szednem semmit. Legutóbbi tükrözés után rabyprexet, qamatelt és venter irt fel a főorvos Úr. Két hét után visszahívott kontrollra és csodálkozott, hogy a gyógyszerek hatására sem csökkent a panaszom. Azt javasolta szedjem tovább ezeket a gyószereket, mert 2-3 hónap is kell, hogy hasson. Az lenne a kérdésem, hogy már 4 hét telt el, de a panaszaim nem csökkentek. Lehetéséges, hogy valóban később fog hatni a gyógyszer. Vagy nem lehetéséges, hogy pont ezektől a gyógyszerektől fáj a gyomrom. Szeretném még kérdezni, hogy hosszú távú szedésük milyen mellékhetást okozhat. Naponta két kávét iszom tudom ez is termeli a savat, de sajnos erről nem igazán tudok lemondani. Ez a mennyiség sokat árhat? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a reflux témában

        Kedves Hölgyem! A gyógyszerek hatása akkor optimális, ha mellé társul az életmódváltás, ebben benne van a táplálkozás módosítása, azaz alkohol, dohányzás, kávétilalom, a savas ételek vagy a savtermelést fokozó ételek kihagyása, napi ötszöri kis étkezés, stb. (Ezekről részletesen olvashat weboldalunkon).Tehát addig átütő eredményt nem kell várni, míg a táplálkozás nincs rendezve.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 25., 15:16; Megválaszolva: 2010. október 27., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés