• Reflux!!!???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Plósz János, Dr Horváth Róbert Úr Végső elkeseredésemben írok önöknek, és segítséget remélek.2007-ben az endoszkópos vizsgálat Refluxot igazolt.Gyógyszer hatására,javult, majd,csak néha tért vissza,de nem agresszív formában.Most változott helyzet. Tüneteim:Vérbő garat,orr dugulás,reggel és napközben fájó égő érzés a torokban,Köhögés ritkán köpet nélkül.És a legsúlyosabb tünetem légszomj,(olyan érzés mint ha nem tudnék mély levegőt venni, olyankor olyan érzés mintha sokat futottam volna.)ezek "roham szerűen" törnek elő Orvosok:Fül-orr, gégész. Tanácstalan, hiába add a torkomra antibiotikumot nem hat. Allergológus:Allergia,asztma.Aerius 1x1, Nasonex 2x2 puff,Seretide 2x1 belégzés.Ezeke a kezelések nem eredményesek.Az orom ugyan úgy dugul,Seretide 250mcg diskus "szívásakor" néha jelentkezik a "roham". Gasztroenterológus:Nexium 40mg 2x1 VBO szerint"reflux,hiatus hernia nem igazolható" Mi tévő legyek?Szegeden létezik-e jó gasztroenterológus szakrendelés keretében? Várom válaszát ötletét, mert teljesen kimerít, és felőröl ez az állapot. Nem hiszem, hogy asztmás vagyok mivel terhelésre(4 emeleten lakom, sportolás)nem reagálok fulladásra,Allergiát sem hiszem(nem tüsszögök...)Légszomj, és a levegős problémámra meg oldást találnánk boldog lennék.Sat:98-98-98 % frek.:89/ perc Fev1 4,39L(104%) FVC 4,95L 99% TiFF 89% Előre is köszönöm válaszukat. Köteles Zsolt

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Reflux-betegség okozhatja panaszait, de társulhat hozzá asthmás komponens is (illetve a reflux provokálhat aszthmás rohamot). Szegeden számos nagyon jó gasztroenterológust találhat (ismerőseim a SZOTE-n dolgoznak). Javaslom, végeztessen funkcionális nyelőcső-vizsgálatot (nyelőcső-manometria, 24 órás pH-mérés), ezen utóbbi vizsgálatok képesek a reflux fennállását megerősíteni vagy kizárni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 06., 20:11; Megválaszolva: 2010. október 07., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés