• Gyomor(szövetmintavétel)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Azt szeretném megkérdezni ha tegyük fel a szövettan nem mutat ki semmit egyáltalán se-semmi kórosat akkor utána még ,hogy lehet vizsgálni!? Mert akkor mitől mar a torkom a sok savtól vagy nem tudom szedek ugyan pantoprazol sandoz-t 20 mg de abból napi 2X.Hogy van mikor többet kell bevennem!!!!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorsav témában

        A fokozott savtermelést okozhatja Helicobacter fertőzés (ez Önnek ezek szerint nincs), a gyomor fokozott feszülése, jelentős mennyiségű szénsavas ital fogyasztása, stressz jelenléte. A pantoprazol standard dózisa 1x40mg, ha ez nem hatékony az Ön esetében, érdemes más savcsökkentőt is megpróbálni (Rabyprex, Emozul). A reflux megszüntetésében segíthetnek a nyelőcső-gyomor motilitását fokozó szerek (Domperidon, Cerucal), de legfontosabb az életmódi tanácsok betartása (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, ágy fejvégének megemelése).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 28., 15:41; Megválaszolva: 2010. július 31., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés