• Reflux lehet a gócfertőzés okozója?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy Helicobacter pylori kilégzési tesztet kellett volna elvégeztetni, de sajnos nem tudták vállalni, mert nem éhgyomorra mentem. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel ezt a tesztet a bőrgyógyászom javasolta, miért függ össze a gyomrommal? Fog segíteni a reflux betegségemen? Mert a bőrbetegségem soha nem fog elmúlni, csak kezelhető, ezt a választ kaptam.

        WEBBeteg szakértő válasza a Helicobacter pylori témában

        A bőrgyógyászok a Helicobacter pylori-fertőzést góc-betegség előidézőjeként tartják számon, azonban ezzel nem mindenki ért egyet. A H. pylori a gyomornyálkahártya felületén él, a savtermelést fokozza és az arra hajlamos egyénekben gyomor- és nyombélfekély, illetve a krónikus gyomorhurut kialakulását okozhatja. Ebből következően, ha valakinek fekélye vagy krónikus atrophiás gyomorhurutja van, érdemes vizsgálni a H. pylori fertőzöttséget, mert kiirtása elősegíti a gyógyulást, illetve megakadályozza a fekély kiújulását. Reflux betegséggel eddig a H. pylori fertőzöttséget nem sikerült megalapozottan kapcsolatba hozni.  

        Tisztelettel: Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-11 21:17:50; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt, gyomornyálkahátya gyulladással. Amit kezeltek fel évig, a két betegség elmúlt, viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek, tul eros gyogyszereket szedtem hetekig, igy ujra fajt a...
        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás, gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak....