reflux, nyombélfekély

Tisztelt Webbeteg! 1 hónapja voltam gyomortükrözésen, ahol ez volt a diagnózis: Gastroesophagealis reflux, oesphagitissel, nyelőcsőfekély, gastritis k.m.n, nyombélfekély idült vérzés vagy átfúródás nélkül. Utóbbira azt mondta a doktornő, hogy szerencsémre nem egy nagy fekély van, hanem sok sok pici. Ezalatt vett szövettant, melynek az eredménye: Gastritis subacuta interstititalis enyhe HP1+ fertőzéssel. M42100, K29, 50, A04, 50 / BG. Ezen diagnózisok mindegyikére lett felírva gyógyszer. Controlloc 40Mg napi 2, 2x1000mg Amoxicillin 2x500mg Klacid utóbbi két gyógyszert csak egy hétig szedtem, amit egy hete fejeztem be. A kezelőorvosom szerint, már az antibiotikuos kezelés alatt jelentősen kellett volna csökkenni a tüneteknek, ami részben igaz, mert mikor elkeztem szedni a gyógyszereket, mondhatni tünetmentessé váltam, épphogy cska néha-néha fájt a gyomrom. Viszont most 3 napja, majdhogynem ugyanúgy fáj mint a gyógyszeres kezelés előtt. A bal és jobb bordaív környékén, (a kettő nem feltétlenül egy időben fáj, de valamikor egyszerre) és a jobb oldalt picit lentebb fáj. Mindkettő szúró szeűen fáj, és mostmár a torkom is elkezdett (elég zavaróan) . A Controlloc tablettát rendszeresen szedem és kerülöm a savtermelő ételeket is. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy nem hat a gyógyszer? Vagy természetes, hogy még 1 hónap után is visszatérhet a fájdalom gyógyszeres kezelés alatt is? Mitől fájhat a torkom, mostanában nem éreztem savas böfögést. Mikor keressem fel újra az orvosomat? Esetleg az időjárás is közrejátszhat? Mennyi esélyem van, hogy sikertelen volt a heliobacter pylori ellen a kezelés? Ellnézést a sok kérdésemért, de nagyon félek...

Dr. Plósz János válasza nyombélfekély témában

Valószínűleg felső léguti hurutja zajlik (általában vírusfertőzés) , mely okozhatja a torokfájást és a felhasi panaszokat is. A gyógyszer nem szokta hatását elveszteni. Az eradicáció hatásossága 90-95%. Hatásossága az ön esetében vagy a Controloc 2 hetes elhagyását követően kilégzési teszttel vagy ismételt endoscopos vizsgálat során újabb biopszia vételével lehetséges.

Kérdés: 2010. június 14., 19:38 ;Megválaszolva: 2010. június 26., 17:46
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Allergiás fekélybetegség
Nyombél fekélyem alakult ki ami kipufogó füst belégzésekor fokozttan fájdalommal illetve hasmanéssel jár. Természetesen az ételek is hatással...
Emésztőrendszeri probléma
Kedves Doktor Úr / Doktornő! 5 napja a gyomorszájam magasságában, evés után 1-2 órára jelentkezik a fájdalom, amit eddig még nem éreztem. Mintha...
Bélösszenövés
T. Doktornő! /Doktor Úr! Novemberben gyógyulófélben lévő nyombélfekélyt diagnosztizáltak nálam, mely gyógyszeres kezelés hatására...
Nyombélfekély
T. Doktornő/Doktor úr! A következő kérdésre szeretnék választ kapni. November óta fennálló problémával januárban mentem el a...
Izomfájdalom vagy PTX?
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este tv nézéskor a bal bordám középtáján olyan érzésem volt mintha beszorult volna a levegő. Kicsit nyújtottam...