• Reflux betegségem mértéke és a laboreredményem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2008.09.10-én voltam gyomorröntgenen. Csak azokat írom le, ahol elváltozásokat írtak.

        -Fekvő helyzetben mérsékelt fokú gastro-oesophagialis reflux, hiatus hernia nem látható. A gyomor redőzete mérsékelten vaskosabb polypoid jellegű, a nagygörbületi kontúr fogazott. A bulhus redőzete vaskos mk. konturja kissé fogazott.Ezt senki nem magyarázta el nekem a mai napig, hogy mit jelentenek.

        A másik dolog, hogy a fél év alatti több közeli haláleset után kikészültem annyira, hogy főleg reggelente lenyelni sem tudtam az ételt. A háziorvos nyugtatót, Magen B6-ot és Apo-famotidint írt fel. Ez egy másfél hét alatt valamennyire helyre is hozott, Közben elküldött a laborba. Szinte minden eredményem teljesen jó volt,, kivéve az alábbiakat:GPT-48, Fehérvérsejt: 3, 330G/L, Neutrophil%46, 400%, Lymphocyta% 39, 300%, Monocyta% 9, 800 % Neutruphil:1, 540G/L. Menjek ezzel az eredménnyel egy haematológushoz? / Egy gyermekem ALL-es volt 4 éves korában meghalt, édesapám az öregkori leukémiát kapta el.Félek. Köszönettel:Mengyiné

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        A labor eredménye abszolút nem aggasztó (a GPT épp a határérték fölött, a fehérvérsejt-szám minimálisan alacsonyabb, a százalékos eltérések pedig gyógyuló fertőzésre utalnak), nem indokol további haematológiai kivizsgálást. A nyelési nehézség, nyelészavar, ha nem szűnik, aggasztó tünet, mindenképpen gyomortükrözés javasolt. A röntgen-vizsgálat reflux-oesophagitist illetve gyomor-nyombélhurutot mutatott.


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-18 20:47:58; Megválaszolva: 2010. március 18., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: