• ÉRDEKLŐDÉS

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szia.Enikő vagyok sárospatakról. Arokonod Vajkó Anikó szomszédja.Nagyon örülök hogy megtaláltalak, mert remélem te tudsz nekem segíteni.2006 ban volt gyomortükrözésem aminél megállapitották a helikobaktert.kaptam rá gyógyszert de megint pozitív lett. Anyelőcső alsó harmada diskréten ecrudált.és refluxom is van. Miskolcon is tükröztek két éve ott is ugyan ez az eredmény.nagyon félek hogy valami baj van mert ugyan úgy megvan a bakterem.fáj a gyomrom.és nyelési nehézségem van, illetve fulladok egyre gyakrabban mostanában.NEM merek menni vele sehova. sajnos a nagyapám ebbe halt meg mármint gyomorrákba és vastagbélrákba.Nagyon félek.Jo hogy veled megoszthatom a problémám.mit tegyek.  Szia

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomor témában

        A teendő a következő lenne: újabb gyomorvizsgálat, ennek során biopsziás mintavétel, ha ez igazolja a helicobacter-fertőzést, akkor az ennek megfelelő de az elsőtől különböző antibiotikus és savcsökkentő kezelés. Pusztán a helicobacter-fertőzés nem ad okot ekkora aggodalomra, igen gyakori eltérés, a népesség 30-40%-a H. pylori pozitív (csak sokaknak nincs vele tünete).


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 13:11:14; Megválaszolva: 2010. február 18., 13:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: