• Torokgyulladás miatt tükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt WEBBETEG.

        Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy ha valakinek mondhatni állandós torokbántalma van és gyomor tükrözést javasolják, milyen összefüggésben van a gyomor a torokbántalmakkal, illetve ilyen esetben a tükrözést nem hellyettesiti semilyen más vizsgálat, mert megmondom őszintén kissé tartok tőle. Azt még hozzátenném, hogy nincsenek gyomor bántalmaim semilyen formában, és az ultrahangnál is minden rendben volt.

        Köszönöm előre is a válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező!

        A nyelőcsőbe visszaáramló sav okozhat tartós torokfájdalmat. Sajnos a refluxbetegség diagnosztikájában a hasi ultarhang nem informatív, a tükrözés a legjobb a diagnosztikában. Amit még meg lehet próbálni, de ezt orvosával kell megbeszélnie, hogy protonpumpa-gátló kezelést indítanak.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 10:44:59; Megválaszolva: 2010. február 17., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: