• Reflux és kellemetlen szájszag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno, Koszonom korabbi valaszat a reflux-szal kapcsolatban. Sajnos meg mindig fennall a kellemetlen szajszagom, es egyszeruen nem tudom, hogy mit csinaljak vele... Irodaban dolgozom es nagyon rossz mar igy emberek kozott... Amikor a belgyogyaszaton a reflux vizsgalaton voltam, a doktorno megkerdezte, hogy savas vagy lugos szokott e feljonni, en mondtam, hogy szerintem mindketto, de kozben rajottem, hogy savas, ami maro, keseru, az igen ritkan, kb egy honapban egyszer viszont szinte minden reggel ilyen nyalkasszeru valamit kohogok fel. Nem keseru, illetve semmilyen ize sincs, csak csunya. Nem tudom, hogy ez lenne e a lugos... Mert ha igen, akkor eddig felrekezeltek es nekem gyomorsav elleni gyogyszereket kellett szednem. Kerem segitsen, lehet hogy ezzel van osszefuggesben a szajszagom is, valamint gyakoriak a belgazok is. Elore is koszonom. Megegy kerdesem lenne azonban. A baratomnak szeretkezes utan piros pottyok jelennek meg a himvesszojen (makkjan)... Canesten kenocsot vett mar, de az nem hasznal neki. Illetve gyakoribbak a vizelesi kenyszerei, ejszaka tobbszor megy Wc-re. Ezzel kapcsolatban tudna irni valamit, kerem. Nekem nincsenek tuneteim, de nem tudom hogy igy kaphatok e el valami betegseget tole. Halottam mar baratnomtol meg gyogyszeresztol is, hogy egy keves probiotikus joghurtot helyezzek fel a nyilasomba ami szinten tisztit ott, illetve gondoltam veszek intim tusfurdot. De ez nem tudom segit e rajta, mert mint irtam, nekem nincsenek tuneteim. Elore is koszonom a valaszait. Udvozlettel, Maria

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A reflux kezelésénl a sikrertelenség esetén gyomortükrözést kell végezni. Ekkor nyerhető igazán pontos információs a nyelőcső és gyomor állapotáról és az okoról. Ez alapján akár módosítható is a kezelés. Ezt mindenképpen javaslom. A puffadás leggyakoribb oka a táplákozási hiba. Fogyasszon több növényi rostot, csökkentse a szénhidrátok arányát és kerülje a péksüteményeket. Igyon legalább napi 2 liter folyadékot (szénsavmentes ásványvíz).

        A párjának a tüneteit neki kell kezelni és nem önnek. A probiotikumot szájon át fogyasztva Önnek és párjának is hasznos. Első lépésként egy vizeletvizsgálat és ettől függően vizelettenyésztés szükséges. Bakteriális gyulladásra utalnak a jelek, de vakon ne kezdjen el antibiotikumot szedni. Amíg nem tisztázódik az ok használjanak óvszert.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-15 10:58:26; Megválaszolva: 2010. február 15., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: