Reflux műtét

Tisztelt Doktor ur!

Kerdesem a reflux mutetere vonatkozik. Azt hallottam, hogy akar 10-15 evre is megoldast hoz, illetve van akinel a GERD soha nem ter vissza.Igaz ez? Illetve reflux mutet utan elmulnak a puffadas, savas felbofoges, es hanyinger tunetei?

 

Koszonettel

Marta

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Igen, a reflux műtét eredményezhet végleges gyógyulást. Ezt főként azon betegeknél várható, akiknek típusos refluxos panaszai vannak, esetleg társuló rekeszsérvvel. Emelett részletes funkcionalis kivizsgálás szükséges a műtét előtt (24 órás pH mérés, nyelőcső-manometria) . A műtéti siker nagyrészben függ a megfelelő indikációtól.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. július 28., 16:06; Megválaszolva: 2009. július 28., 16:06
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e