Súlyos reflux

Tisztelt Doktorúr!

2 hónapja diagnosztizálták a GERDIII refluxomat, azóta szedem a Nexiumot este 40 mg-ot már csak, reggel Quamatel 40 mg-ot. Sajnos éjszaka állandóan feljön a sav és ezért állandóan fáj a torkom. Cerucal és motilium gyógyszereket a mellékhatásaik miatt nem tudom szedni, akkor jobb volt este pedig. Controloc tablettát sem tudom szedni erős szívverés mellékhatása miatt. A gomócérzés is megvan és mozgáskor fokozódik. Mit javasol a torokfájásra? A GerdIII súlyos refluxot jelent? A Nexium tabletta jó, erős gyógyszernek minősül a reflux gyógyításában? Mennyi idő alatt kellene a refluxos állapotnak jobbnak lennie? Jelenleg külföldön vagyok, nem tudok orvoshoz menni. Szeretnék minél hamarabb meggyógyulni.

Köszönettel

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

A Nexium és Quamatel kombináció megfelelő kezelés a reflux-betegségre, azonban ennyi idő alatt már javulást kellene észlelnie. A gyógyszeres terápia mellett fontosak az életmódi változtatások (gyakori kis étkezés, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése, stressz megfelelő kezelése) . Ezen kívül a Salvus-víz fogyasztása illetve átmenetileg Venter granulatum használata segíthet.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. július 21., 09:01 ;Megválaszolva: 2009. július 21., 09:01
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e