Gyomorfájdalom, hányinger

Üdvözlöm!

Férjem gyomra napok óta fáj, hányingere van, és hányt is. Bár a hányás nem mindennapos, viszont az ételt sem mindíg kívánja.

Szeretném kérdezni, nagy az esélye hogy fekélye legyen? Gondoltam, esetleg megpróbálhatna szedni egy enyhébb savlekötőt elöször, ha nem hat, orvoshoz fordulnánk. Sajnos leépytés előtt áll a cégünk, és nem mer állományba menni. Mit javasol?

Köszönöm.

Nyírőné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyomorfájdalom témában

Kedves Nyírőné!

Panaszai alapján gyomorhurutja, de akár gyomor-nyombélfekélye is lehet. Javaslom tartson fokozatosan bővített diétát, használjon vény nélkül kapható savcsökkentőt (Quamatel Mini) és megpróbálható a Salvus vizes ivókúra. Ha panaszai egy héten belül nem szűnnek, keresse fel háziorvosát.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 26., 13:53; Megválaszolva: 2009. június 26., 13:53
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Ppi csere segíthet e
Tisztelt Doktor Úr! Elkezdtem szedni az emozult, 2 x20 mg. 4 napig birtam szedni. Nagyon szédülök tőle, fáj tőle a gyomrom, úgy érzem, hogy szorít...
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése