Reflux a mellkasi fájdalom?

27 éves vagyok és a problemam a kovetkezo: 4 hete lattam a torkomban egy feher gombocot /kb 1 cm atmerojut/ ami kesobb lentebb ment a torkomon es egesz nap ugy ereztem mintha ott lenne valami a torkomon. 2 nap mulva begyulladt a torkom es fajdalmat ereztem a vesemben es a tudomben. Orvoshoz mentem es kaptam penicilin tartalmu gyogyszert, amitol a minden megszunt, de kb 2 hete ujra elojott ez, de csak a mellkasomban. Ha erosebben megnyomom a mellkasom csomokat erzek mindenfele, valamint enyhe fajdalmat. /Az orvosomnak megmutatva a csomokat normalisnak talalta / Valamint estefele lefekves utan nem vagy csak nehezen tudok elaludni, mert nehezen kapok levegot ha az oldalamra fordulok. Az orvosomhoz elmentem es o adott gyogyszert 28 napossat /Omeprazole 20mg/ refluxbetegsegre. Azota figyelek az etkezesre, valamint alvasnal megemeltem a felsotestem. Ma szedem be a 11. kapszulát, de a tunetek nem javulnak, sőt inkabb erosodnek. Most ha felemelem a kezem a hatam moge, vagy széttárom, esetleg egy mely levegot veszek eros szuro fajdalmat erzek a mellkasomban, nem csak a szegycsont mogott, hanem ettol jobra es balra kb a mellbimbok allatti reszen. Ejszaka alvas elott neka a kezem vagy a labam egyet-egyet randul / bar ez lehet a faradtsagtol is /. Ez a mellkasi fajdalom tarsul nehez legzessel. A fajdalmat naponta kb 3 oran keresztul nem erzem, a tobbi idoben viszont igen etkezestol fuggoen. Kerem a leirt tunetek alapjan adjon valaszt, hogy valoban reflux betegsegem lehet e, ami 4 hete alakult ki, mert elotte semmilyen tunetem nem volt, vagy esetleg más betegség is okozhat hasonlo tuneteket. Nemreg voltam EKG vizsgalaton ami szerint a szivem tokeletessen mukodik. Varom mielobbi valaszat.

Dr. Plósz János válasza hörghurut témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszai igazán nem reflux betegségre utalnak. Bennem inkább egy hörghurut és társult mellhártya-izgalom, mellhártya gyulladás merült fel (mellkasi fájdalom, nehézlégzés, előzetes torokfájás) . Ha ez így van, gyulladáscsökkentő (Mesulid, Algoflex, Advil) , antibiotkum jvaslt. Az Omeprazol szedése javasolt, mert a gyulladáscsökkentők leggyakoribb mellékhatása a gyomortáji fájdalom, fekélyképződés.

Dr. Plósz János gastroenterológus

Kérdés: 2008. november 19., 17:46 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 08:54
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Metaplasia
Tisztelt Doktor ur! Lassan két éve egy etelmergezes miatt szenvedek a beleimmel meg a gyomrommal.Többször kaptam Normixot illetve egyszer...
Gyomorgörcs
Üdvözlöm! A problémám, amivel felkeresem Önt, a következő: kb 8-10 hónapja bizonyos időközönként, nagyjából havonta - másfél havonta...
Izomfájdalom vagy PTX?
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este tv nézéskor a bal bordám középtáján olyan érzésem volt mintha beszorult volna a levegő. Kicsit nyújtottam...
Pantoprazol hosszútávú szedése
Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt kezdtem szedni pantoprazol tartalmú gyógyszert. Refluxos panaszokkal jártam gasztroenterológián, ahol...
Okkult széklet vér.