Reflux, hiatus herniával

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy Reflux II van. A ppi-ket nem tudom szedni, mert a mellékhatások rosszabbak mint maga a reflux. (mellkasi fájdalom, hajhullás, amúgy sincs sok, májfolt, izérzék elvesztése) Elég jól elvagyok táplálékkiegészitőkkel. (Hübner basis balanse, probiotikum, aloe vera) . Most ősszel eléggé elő jött megint a betegségem. Sokat puffadok, piros a torkom. Ön szerint ha szedek 1-2 hónapig Motiliumot, akkor az segit? Igazából nekem nem a sok sav jelent gondot, hanem az, hogy hiatus herniám van. Ön szerint ezt lehet gyógyitani? És ha igen, akkor mivel.Bocsánat a sok kérdésért, de az orvosoknak nincs annyi idejük a betegekre sajnos, hogy válaszolni tudnának, és már kérdezni sem merek. A válaszuk általában: "Ezzel együtt kell élni, életem végéig szednem kell a gyógyszereket". Eddigi válaszait megköszönöm. További sok sikert.

Dr. Plósz János válasza rekeszsérv témában

Tisztelt Kérdező!

A rekeszsérvet csak műtéti úton lehet gyógyítani, a műtét során a rekeszizom szárait összébb húzzák, ezáltal megakadályozzák a gyomor egy részének mellkasba való jutását. Ezzel párhuzamosan javul a nyelőcső-gyomor közötti záróizom funkciója. A Motilium segíthet a panaszok megszüntetésében. Emellett megpróbálhatja a Venter tablettát, mely a sérült nyálkahártya részeket bevonva segít a panaszok megszüntetésében.

Dr. Plósz János gastroenterológus

Kérdés: 2008. szeptember 29., 23:23 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:14
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Gyomorfájdalomra, rekeszizomsérvre...
Előre is köszönöm a válaszát!
Rekeszizom sérv
Üdvözlöm! 1995-ben rekeszizom sérvet állapítottak meg nálam, elég nagyot a bal rekesz alattit, 2011-ig nem is okozott nagyobb panaszokat de 2011...
Rekeszsérv
Tisztelt Doktornő/Úr! Több mint 20 éve asztmás vagyok. Februárban kerestem fel a tüdőgyógyászt, hogy nagyon gyakori a köhögésem. Foster helyett...
Rekeszsérv műtéti megoldása?
érdemes-e műtéte vállalni annak ellenére, hogy nem javasolja az orvos, pedig nekem rengeteg panaszt okoz, főleg munka közben (hajolás, mozgások stb)
Rekeszsérv gyógyítható?
Tisztelt Doktor Úr! Három hónapja állapítottak meg nálam rekszsérvet, refluxot és a "hozzá tartozó" nyálkahártyagyulladást, azóta szedek...