• Reflux-Protonpumpagátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi propbléma megoldásában kérném seghítségét. Két héttel ezelőtt voltam gyomortükrözésen. 1. stádiumu reflox özofagitis diagnózis született. Kaptam napi 1x 20 mg Rabeprazolt. 3 hónapig kell szednem. Két hete szedem, a reflux által okozott tünetek teljesen megszüntek már, viszont jelentkezik egy új eddig nem tapasztalt tünet. Sokkal ritkábban járok wc-re, székeléskor és utánna erőteljes végbéltáji viszkető égő érzés jelentkezik. Eddig nem volt aranyeres panaszom. Kérdésem volna, hogy a Rabeprazol okozhat -e ilyen tünetet? A savcsökkentés miatt kaialkuló enzihiány tünete lehet-e? Ilettve van e olyen készítmény melyek csökkentené ezen tüneteket. (pankreász por?) Ha használok Reparon kenőcsöt és Detralex tablettát valamelyest csökken az égő viszkető érzés, de nem szünik meg. Tiszteléettel: Kis Gábor

        Dr. Plósz János válasza a rabeprazol mellékhatás témában

        A gyógyszer okozhat székrekedést és ez provokálhat aranyeres tüneteket. Első körben a jelentősebb folyadékbevitel és a rostfogyasztás fokozatos emelése, székletlágyítás a javasolt, természetesen megfelelőmennyiségű testmozgás mellett. Ha ennek ellenére nem szűnik a panasz, a rabeprazol lecserélhető más szerre.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 23., 10:29; Megválaszolva: 2019. április 28., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt, gyomornyálkahátya gyulladással. Amit kezeltek fel évig, a két betegség elmúlt, viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek, tul eros gyogyszereket szedtem hetekig, igy ujra fajt a...
        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás, gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak....