• Lehet e refluxos panasz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor nő/úr! Az elmúlt egy két hónapba fekvő helyzetben erős szívbedobbanást érzek própálok nem pánikolni de estére már teljesen elvesztem a kontrollt ezzel kapcsolatban.Voltam szívultrahangon és számos Ekgm volt ami nem jelzett kóros elváltozást már 10éve aacsonyabb a pulzusom az átlagnál illetve a túlsúlyomból eredően enyhe bal pitvari megvastagodásom van.Mostanában erős gyomorégesem van illetve sokszor érzem hogy visszafolyik az étel vagy ital a nyelőcsőbe plusz sokszor erős haspuffadásom van.Összefüggés lehet e ezek között?Általában ez tényleg csak fekvéskor jön elő és sokszor savas a gyomrom ilyenkor.Mindenképp elmegyek gasztroenterológiai vizsgálatra és addig is próbálok úgy étkezni hogy ne legyenek ilyen erős tünetek de aggaszt hogy ebből komolyabb szívproblémám lehet e. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a palpitáció témában

        Kedves Kéredző! A reflux következtében megváltozó mellkasi viszonyok okozhatnak extraszisztolékat, ez állhat a leírt érzések mögött. Ha rendeződik a gyomor ürülése a megfelelő irányba, valószínűleg a panaszok is megszűnnek. Addig is javaslom, hogy korán és keveset vacsorázzon, ezt követően körülbelül 4 órán át ne feküdjön le. A gasztroenterológiai vizsgálat valóban indokolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 10., 20:17; Megválaszolva: 2019. április 16., 17:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt, gyomornyálkahátya gyulladással. Amit kezeltek fel évig, a két betegség elmúlt, viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek, tul eros gyogyszereket szedtem hetekig, igy ujra fajt a...
        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás, gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak....