Gyomortükrözés és vastagbél tükrözés

Kedves Doktor úr! 39 éves tanárnő vagyok, 4 éve estem át egy vastagbél és egy gyomortükrözésen. Jó eredményeim voltak, semmiféle organikus eltérés nem volt látható. (Funkcionális dispepsia) Azonban kb. fél éve, egy migrénes hányásnál - 16 éve koromtól van - észrevettem, hogy barnás vért is hánytam. (Persze ilyenkor a migrén miatt erősen hánytatom magam, csak így múlik el. A hányás elején nagyon erős savat hányok.) Pár hónapja reggelente véres ízt érzek a számban, és a nyálam barna színű. Nappal nem jellemző, csupán éjszaka érzem és ébredéskor. Fogorvosnál jártam, általában félévente szoktam fogkőleszedés miatt, ellenben ő nem jelentette ki, hogy esetlegesen fogínyproblémám lenne. Nagyon zavar a barnás színű nyál, aggódó természet vagyok, ezért kérném a véleményét. Szükség lehet-e gyomortükrözésre? Ha a panaszaim alapján nagyon indokoltnak látja, természetesen bejelentkezem a vizsgálatra. Gyomor és nyelésröntgenen már voltam 4 hónapja pont emiatt. A leletem szerint az éhgyomri secretum nagyon sok - cardiáig érő -, de más nem volt megállapítható. A tükrözés csak mérlegelendő a diagnózis szerint. Mitől lehet ennyire sok a kora reggeli secretum? Ez normális? És miért csak éjszaka - fekve -képződik barnás nyál a számban? A gyomromból is származhat, anélkül, hogy ezt érezném? Köszönettel: Zsuzsanna

Dr. Pászthory Erzsébet válasza gyomor vérzés témában

Kedves Zsuzsanna!

Az Ön által leírt tünetek felvetik az emésztőszervi (pontosabban nyelőcső- vagy gomor-eredetű) vérzésforrás lehetőségét. Ezért feltétlenül javaslom, hogy a gyomortükrözésre szánja el magát. Félelemre nincs oka, az egész vizsgálat néhány percig tart és nem jelent nagy kellemetlenséget!

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

gastroenterologus, háziorvos szakorvos

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. január 22., 16:28; Megválaszolva: 2013. január 24., 19:56

Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély

Torokban borsó nagyságú dudor...
Üdvözlöm Kb 1-2 hónapja eléggé rossz állapotban vagyok lelkileg..sok stressz ér sokat szorongok. Nagyon sokat ég a gyomorszájam és a torkom is...
Megoldások csendes refluxra.
Tisztelt doktor úr, 45 éves vagyok, 25 éve szenvedek a csendes reflux tüneteitől. -Reflux tünetek, melyek nálam nem jelentkeznek: felső hasi...
Gyomortükrözés
Tisztelt Dr Úr! Nemrégiben voltam gyomortükrözésen , nen igazán kaptam magyarázatot hogy az alábbiak mit jelentenek pontosan ezt szeretném...
Hasi ultrahang lelet
Tisztelt Doktor! Hasi Uh vizsgálaton voltam 2021 nyarán, amit 2023 januárjában újra megismételtem. Változás nem történt pozitív és negatív...
Reflux és bordaív mögötti fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 2021. Januárjában nagyon felerősödtek a refluxos tüneteim. Akkor kezdődő nyelőcsőfekélyt, epés refluxot, rekeszsérvet...