Gyomorfájdalom szétment refluxműtét miatt

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2010-ben estem át refluxműtéten savas, sérves, puffadásos panaszaim miatt. A műtét sikerült viszont kb. 1 évig voltam panaszmentes. Majd ismét jelentkeztek a fájdalmak. Ez év májusában derült ki gyomortükrözéssel, hogy szétment a műtét és felcsúszott a sérv a rekesz felé, ami most már almányi nagyságú lett és kialakult egy homokóra gyomor. Dec.5-én voltam nyeléses röntgenen aminek az eredménye: " Almányi nagyságú hiatus hernia mérsékelt nyelőcsőtágulattal." Az orvosom elmondta a lehetséges alternatívákat, hogy ha ismét megműt már muszáj lesz hálót betennie, mert a laza szövetek miatt ismét felcsúszhat a sérv. Hálónak vannak következményei idegenérzés irritáció és 10-15 év múlva akár bele is nőhet a gyomorba ami ismét műtétet eredményez és akkor már metszeni is kell. Én ettől nagyon megijedtem, hisz itt vagyok 39 évesen kis gyerekem van még, akit fel kell nevelnem. Rám bizta a döntést, hogy ha elviselhetetlen a fájdalom akkor elkerülhetetlen a műtét, de ha birom akkor meg ne hamarkodjam el. Kevés fogyással /68 kg/ vagyok enyhíthető a fájdalom, erőlködni nem szabad és emelni sem. Csak az a baj, hogy most megint előjött a fájdalmam, ami úgy kezdődik, hogy mintha elakadna a falat mikor eszem kb. a gyomorszáj magasságában és iszonyú valamilyen idegi fájdalom, szúr, feszít, ami annyira fáj, mintha a jobb oldalon az összes erem, izmom szétszakadna. A hátamba is kisugárzik a lapocka tájékára egy ponton.Ilyenkor szokott zsibbadni a jobb kézfejemen az ujjak is. A gyomrom meg egyfolytában görcsben áll és ilyenkor nagyon puffad és feszít, szúr. A ilyenkor torkomban gombócérzet jelentkezik, közérzetem rossz feszültség idegesség jön rám. Kérdésem Ön szerint mi a véleménye, fogadjam el a mütétet, vagy inkább még várjak és viseljem az olykor visszatérő elviselhetetlen fájdalmakat. Vagy ennek hátterében lehet valami idegi nyomás, beidegződés is? A sérvnek vannak különböző veszélyei, ha nem műtenek meg? Válaszát nagyon megköszönve: Egy elkeseredett anyuka

Dr. Plósz János válasza hiatus hernia témában

Leírása alapján a tüneteket az okozza, hogy az elfogyasztott étel megáll a rekeszsérvben és csak lassan jut el a gyomor hasüregi részébe. Véleményem szerint érdemes a műtétet forszírozni, mert bár maga a rekeszsérv jelentős szövődményeket nem okoz, az étel pangása következményes nyelőcső-tágulattal, funkciózavarral fog járni.

Kérdés: 2012. december 21., 10:30 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 19:47
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Van esely hogy teljesen kigyogyuljak az...
Jo napot kivanok.Tisztelt doktor ur! Faj es eg a gyomrom es felhasi fajdalmaim is vannak.Panaszaim ket es fel eve kezdodtek. Vervetel soran a helicobakter...
Okkult széklet vér.
Barret jelenség
Tisztelt Doktorúr! Segítene kérem értelmezni a leletem? 36 éves vagyok nincs alapbetegségem vagyis ma derült ki a reflux gyomortükrözés alkalmával!...
Éhség érzet gyomor táji fájdalom
Szép napot Azzal a kérdéssel fordulnek önhöz Meg próbálom kicsit le rövidíteni Decemberben volt egy abortuszom kicsit lelkileg ki készültem...
Akut/krónikus Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt egy elég rossz periódus volt az életemben és azt lehet mondani hogy sajnos 2 éven keresztül elég gyakran és...