merre tovább?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Javaslatot szeretnék kérni.Előzményeket röviden összefoglalva: 2008-GERD-azóta PPI szedése, AMS műtét 2010 augusztusában.Tavaly novemberben gyomorfekély, ezt követően emelt PPI adag és Ulcogant, 3 hete a gyomorröntgen ismét gasztritiszt jelzett lassú gyomorürüléssel, Ulcogant és napi két PPI mellett is. Kérdésem Ön szerint hogyan lenne megállapítani, hogy mitől termelődik ennyi gyomorsav? Milyen egyéb vizsgálatot javasolna? A belgyógyászom kifogyott az ötletekből, most azon gondolkodik milyen vizsgálatot lehetne még kérni esetleg. Minél inkább emelték a PPI adagját, annál több sav termelődött.Lehetne ezt műtéttel végérvényesen korrigálni? Köszönettel: Márta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A jelentős és nehezen csökkenthető savtermelés hátterében állhat gasztrint termelő tumor, un. Zollinger-Ellison szindroma. Ez a vérből való gasztrin-szint kimutatásával diagnosztizálható, azonban a vizsgálat helyes értékeléséhez a savcsökkentők átmeneti elhagyása szükséges.

Kérdés: 2012. június 21., 09:15; Megválaszolva: 2012. június 23., 16:36
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut
Émelygés, hányinger
Tisztelt Doktor Úr, az alábbi problémámmal fordulnék Önhöz. 43 éves túlsúlyos férfi vagyok. Másfél hónappal ezelőtt kenyeret ettem, aminek a...
reflux betegség ?
Tisztelt Doktor Úr! Dec 16-án tüdőgyulladás után a tüdőgyógyász az ingerlő erőltető köhögés miatt,amikor fájt a mellkasom és hátam...