pajzsmirígy vagy gyomorsav?

Tisztelt Doktornő/úr! Hónapok óta érzek fojtó, kaparó, égő érzést a torkomban. A fojtogató érzés főleg este lefekvés után jelentkezik, néha szúró érzéssel a fülem fele.Fül-orr-gégén voltam, onnan küldtek gasztroenterológiára.Szedtem Rabemant, Gelbrat, majd esomeprazolt és cerucalt. Gastroscopia leletemen a nyálkahártya diffuzan pontszerű eroziokkal telt, oedemas. Elküldtek nyaki uh-ra amely szerint a pajzsmirigy jobb lebenye 16×38×15 mm, bal lebeny 15×43×17mm. A jobb oldalon 6-7 mm-es göbök, a bal lebenyben 3mm-es cysta látható. A laborleletben a pajzsmirigyes értékek normál határon belüliek.Panaszaim változatlanul megvannak, ma voltam gastron javasoltak 12 heti gelbra szedése után kontrollt. Az elmúlt két hónapban folyamatosan szedtem savlekötőt, a panaszaim nem változtak.Gyomorfájdalmaim nincsenek, azt érzem hogy több a savam mint kellene, de nem tudok összefüggést találni a fojtó érzéssel. Februárban abba hagytam a dohányzást, odafigyelek az étkezésekre mégis szó szerint dagadok. A lábaim néha olyanok mint egy elefántnak, fáj a szivem, érzem hevesen dobog, állandóan feszült vagyok. Már felszaladt rám 10 kiló, utálom magam, hiába tornázok nem megy le semmi belőle. Fogadjam el hogy sok a savam? Hova forduljak? Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint többfajta problémáról van szó. A göbös struma kivizsgálást igényel, izotóp vizsgálatra van szükség. Panaszai leginkább valóban refluxbetegségnek felelnek meg, amennyiben ezek a gyógyszerek hatástalanok részletes gasztroenterológiai kivizsgálsá szükséges (pHmetria, manometria stb.) , műtéti megoldás is szóbajön. A szívpanaszok miatt forduljon cardiológushoz!

Kérdés: 2012. május 03., 15:09; Megválaszolva: 2012. május 04., 15:25
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut
Émelygés, hányinger
Tisztelt Doktor Úr, az alábbi problémámmal fordulnék Önhöz. 43 éves túlsúlyos férfi vagyok. Másfél hónappal ezelőtt kenyeret ettem, aminek a...
reflux betegség ?
Tisztelt Doktor Úr! Dec 16-án tüdőgyulladás után a tüdőgyógyász az ingerlő erőltető köhögés miatt,amikor fájt a mellkasom és hátam...