• Barrett nyelőcső

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, bár sok kólát iszom. Ma voltam gyomortükrözésen, mert refluxom van, ami az utóbbi időben gyomorsavlekötő szedése mellett felerősödött, olyan érzés minta lötyögne valami a gyomromban, néha visszafolyik az étel a sav, a múlt héten hánytam amikor nagyon sok sav ürült, túrós csuszát ettem előtte.Van amikor a hányást hascsikarás, hasmenés, hasi görcsök is kísérik. A hányás vagy a hányás és hasmenés együtt, 2 hetente előjön. A gyomortükrözésen doktor úr vett szövettant, mert lehet hogy Barrett nyelőcsövem van. Ez mit jelent? Nagyon félek ez rák? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a Barett-nyelőcső témában

        Nem, ez nem rák, de a Barret-metaplasia (a nyálkahártya más típúsúvá válása) rákmegelőző állapotnak minősül, fokozott rák-rizikóval járó állapot. Javaslom, hogy teljesen hagyja el a szénsavas italok fogyasztását, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, emelje meg az ágyban a fejvéget, illetve a savcsökkentők mellett használhatók prokinetikus hatású szerek (Cerucal, Domperidon EP).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 27., 13:03; Megválaszolva: 2012. március 28., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés