• CT leleten reaktív csomók a gyomorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Gasztroenterológus CT-re küldött mivel fáj a a fel has jobb oldalán és a köldök bal oldalán, 2 pontban. Előzmények:Parietet, Gaviscont szedek.Kis rekeszsérvet, refluxot igazolt a gyomortükrözés 3 éve. Rengeteg ételtől, élelmiszertől fáj a gyomrom, pedig a reflux diétát is próbáltam tartani, de abból is kevés recept vált be. A CT reaktív csomókat igazolt. Nemsokára vissza kell mennem a dokimhoz a lelettel, de addig is érdeklődnék, hogy mik ezek a reaktív csomók és mi velük a teendő? Néha elkezdenek iszonyúan fájni, bekeményedik a hasam és akkor erőteljesen tapinthatóak, a fel hasitól hányingerem is szokott lenni. Köszönettel: Márta

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Reaktív nyirokcsomók (? ) kerülhettek leírásra, ezt azt jelenti, hogy méretük 10mm alatt van és valamilyen gyulladásos folyamathoz társulnak.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. március 27., 01:45; Megválaszolva: 2012. március 28., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: