• Reflux betegség és vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Diagnosztizált Meniere betegségem és Refluxom van. Egy hete átestem egy hasmenéses+hányásos feltehetően vírusfertőzésen, azóta a refluxom, e mér előtte lévő két hétben is nagyon felerősödött. Mostanra viszont minden nap fura gombócérzés van a torkomban, nagyon fullasztó, elég ijesztő. Már a legrosszabbra is gondoltam gégerák+nyelőcsőgyulladás daganat. 2009-ben volt gyomortükrözésem (reflux), vastagbéltükrözésem (semmi). Vérkép+vizelet =ok. hasi ultrahang is többször =semmi. Azóta kialakulhatott a nyelőcsövemben + torkomban rák vagy ms elváltozás. Mert nagyon rossz ez a fullasztó érzés, háziorvos azt mondta, reflux, szedjek 2X40mg Nolpaza-t, hányás biztos felmarta. Ami érdekes nem étkezés után fulladok, hanem inkább előtte. Próbálok keveset enni egyszerre, többet mozogni, kerülök minden csokit, nem iszom alkoholt, nem dohányzom. Ön szerint ez reflux vagy egyéb is állhat a háttérben, újabb gyomortükrözésnek van értelme? vagy más vizsgálat? köszönöm. az emésztésem sem teljesne normális: reggelente híg széklet, de aztán napközben semmi probléma, este kis puffadás

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        2-3 év alatt a egy negatív leletet követően nagyon kicsi az esélye rosszindulatú folyamat kialakulásának. A vírusfertőzés illetve a hányás ronthatja a refluxos panaszokat. A gombócérzés azonban ritkán társul refluxhoz, leggyakrabban fokozott stressz-szituációkban észleljük. A székelési probléma elsősorban irritábilis bél szindrómára utal. Javaslom, folytassa tovább a gyakori, rendszeres, kis étkezést, diétázzon, ezt óvatosan, fokozatosan bővítse és mozogjon rendszeresen (ez jó a napi stressz megfelelő feldolgozására is)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 09., 10:23; Megválaszolva: 2012. március 13., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés