• Reflux betegség vagy pánikbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Már több mint két hónapja gombócot érzek a torkomban, szinte folyton, kivéve ha eszek és alszok.Semmi más panaszom nincs, előfordult már hogy egy kis sav jött föl ha büfögtem, de ez ritka, és mostanában gyakrabban büfögök, amitől kicsit jobb egy ideig.Legelőször gégésznél voltam, augmentin duót írt fel nekem de miután beszedtem, akkor sem lett jobb.Elmentem a háziorvosomhoz, ő rávágta hogy pánikbeteg vagyok, de ezt én nem hiszem el, minden panaszomra ezt mondja, pedig én nem vagyok az a fajta, ismerek pánikbetegeket, semmiben nem hasonlítok rájuk....de lassan kezdem elhinni, csak nem értem miért állandó a gombócérzés. A háziorvos kísérletezett velem, szedtem nyugtatót, -nem használt, cetirizint allergiára-nem használt, aztán elküldött ultrahangra, de ott sem mondtak semmit, nincs semmi bajom, legutóbb pedig pantoprazol sandozt írt fel, amit szedtem egy hétig és úgy tűnt sokkal jobb tőle, ezért azt mondta szedjem még tovább, de egy hét után a gombóc újra vissza jött.Én nem bírok ezzel együtt élni és úgy gondolom nem is kell, csak arra vágyom hogy mondja meg valaki végre hogy hogyan tovább, kihez forduljak, mit tegyek, és mondja meg mi a bajom? Ha azt mondja valaki hogy menjek pszichiáterhez, én azt is megteszem, csak múljon el ez az érzés.Néha nagyon fojtó.Válaszát előre is köszönöm! tisztelettel:Juhászné

        Dr. Szigeti Nóra válasza a gombócérzés témában

        Kedves Kérdező! Első lépésként gasztroenterológiai vizsgálatot javasolok: ha átmenetileg hatott a pantoprazol-kezelés, akkor feltehetőleg refluxbetegsége van. Mivel a kezelés mellett a panaszok visszatértek, gyomortükrözést javasolok.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 08., 19:37; Megválaszolva: 2012. március 12., 15:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: