• Stressz vagy reflux okozzza a problémámat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Webbeteg! nekem a kovetkezo lenne a kerdesem hogy on szerint folyamatos gomboc erzese a torokban stressztol lehet vagy a refluxtol? Nem akkor erzem a gombocot ha eszek valami csiposet vagy paradicsomot hanem folyamatossan ott van, akkor viszont ha kavet vagy teat akkor erosebben erzem sot olyankor meg levegot is alig kapok.Voltam mar hsaromszor gyomor tukrozesen semmi ketszer 24 oras ph vizsgalaton semmi nyeles roggenen semmi pajzsmirigy roggenen semmi minden vizsgalat jo lett.csak akkor azt nem rtem hogy amikor ra gyujtok majdnem meg fulladok es ki eg a mellkasom ez is a stressztol lehet ugyanis az osszes orvos ezt mondja sot az osszes gyogyszertol homeopatias szerektol teaktol mindentol faj a gyomrom.Valaszat elore is koszonomNikoletta

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Nikoletta! Az, hogy a szervi problémákra irányuló vizsgálatok negatívak voltak, valóban felveti a pszichés eredet lehetőségét, egy dolgot nem ír, azaz, hogy volt-e fül-orr-gégészeti vizsgálat, ezt is javaslom elvégezni. Próbáljon meg addig is relaxálni, ha a fül-orr-gégészeten sem találnak szervi okot, akkor szorongásoldó gyógynövény alapú készítményeket szedni, és mellette gyomorkímélő diétát folytatni, teát, kávét, alkoholt ne fogyasszon, ne dohányozzon! Ha így sincs javulás, kontrollra menjen vissza.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 28., 15:12; Megválaszolva: 2012. február 29., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: