• Gyógyszer ajánlás kérése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelettel szeretném feltenni a következő kérdést. 10 éve megállapított reflux betegségem van, amire Motilium és Quamatel gyógyszereket szedtem. 5 hónapja abbahagytam a gyógyszerek szedését és naponta kétszer néhány korty Salvus vizet fogyasztottam. Sajnos a gyomrom nem folyamatosan, de alkalmanként égett, ezért nem az orvos tanácsára, hanem magamtól jelentkeztem kontroll vizsgálatra február 23-án. A gasztroenterológiai lelet szerint a reflux fennáll, akadálytalan eszközlevezetésről ír és Z-vonal felett kis eritémás csíkokat említ és mérs.duzzadt redőket. Vél: reflux oesophagitis gr A/L-A/. Antrum gastritis. Szövettan márc. 30-án. Javasolt gyógyszer 1x20 mg pantoprazole. Az interneten olvastam, hogy ez a gyógyszer nagy mértékben károsítja a májat, ami gondot jelent, mert a gamma GT mindig emelkedett (77 körüli érték) és nem szeretném a májam terhelni, végképp tönkretenni. Kérdésem: tudnának e javasolni olyan gyógyszert, aminek nincsen káros mellékhatása, megkíméli a májat, de karbantartja a refluxot, gyomorhurutot. Köszönettel

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Véleményem szerint ez az endoszkópos lelet igényli a pantoprazol szedését, és ilyen GGT-érték mellett szedheti is. Legfeljebb megnyugtatásként időnként kérjen májfunkciós kontrollt. Ha semmiképp sem szeretné ezt a gyógyszert szedni, a Quamatel+Motilium még mindig jobb, mintha semmit nem szed.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 28., 00:32; Megválaszolva: 2012. február 29., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: