• Miért böfögök folyamatosan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Elkezdtem szedni kb egy hónapja a P 57 Hoodia kapszulát fogyás reményében. Utána olvastam, állítólag nincs mellékhatása. 1-2 szem után már negyedére csökkent az étvágyam és azóta is ritkán és keveset eszek. Nincs is kedvem az ételhez, leginkább akkor nyúlok hozzá, ha már fáj a hasam az ürességtől. Ilyenkor lassan megrágva szoktam enni, nem is sokat, de folyton megfájdul a gyomrom tőle, de ez nem a puffadtság érzése. Mindig szénsavas ásványvizet iszok rá, ez egyértelműen böfögést gerjeszt, majd csökken a hasfájás. Viszont az utóbbi napokban rengeteget böfögök. Meg nem tudnám számolni, hogy egy órában hányszor, még akkor is ha nem is ettem az elmúlt órákban, és akkor is ha egyáltalán nem fogyasztottam szénsavasat. Rágózni szoktam, de eddig emiatt soha nem volt problémám. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Egy aggódó

        Dr. Boros Miklós válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt diéta és fogyókúra tartós hatásossága igen csak kérdéses. A szénsavas ital fogyasztása egyáltalán nem javasolt. A sok böfögés a szénsavas ital és a felborul gyomor-bél rendszeri működés következménye. Egy ésszerű diétát és napi rendszeres mozgást, probiotikus kúrát javaslok.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 15., 23:37; Megválaszolva: 2012. február 17., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: