• Reflux, ibs és zsírmáj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Plósz Doktor Úr! Megműtöttek kb. 1 1/2 hete (antireflux nissen féle). Sajnos már Barett nyelőcsövem( hiatus hernia 5 cm-es) is volt, muszáj volt. Szépen tudok enni, jól megy e nyelés is, fogytam is 5 kg-ot. ami szintén nem baj. Kérdésem: műtét óta abszolút nem múlt el a savanyú szájíz a számban, sőt még néha ég a gyomrom is. Még mindig a reflux működik, vagy a hasüri nyomás? A belek elzsírosodása ill. a zsírmáj okozhat-e nyomást? Fog-e később megszünni? Vagy az én esetemben nem sikerülhetett a műtét jól?

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A gyomorégés független a műtéttől, a savtermelést a beavatkozás nem változtatta meg, így a fokozott savtermelés okozhat gyomorhurutot, de akár fekélyt is (azonban a gyógyszerszedés mellett ez nem valószínű). A műtétsikerességének megítélésére még hagyjon időt, véleményem szerint 6 hét múlva érdemes a panaszokat átbeszélni, esetleg kiegészítő vizsgálatokat csináltatni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. február 15., 12:59; Megválaszolva: 2012. február 18., 03:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: