• Lehet, hogy nem is a gyomorsavam sok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr nő/úr! Már több mint fél éve érzek gombócot a torkomban, amit nem tudok, vagy nagyon nehezen tudok lenyelni. Néha nagyon csúnyán krákogva, vagy az orromon át felszívva tudom csak lenyelni, ami már néha hányingert is okoz, annyira erőlködve próbálom felköhögni. Talán slejm lehet. Szedtem már savlekötőket is. Legutóbb azt mondta a háziorvosom, hogy az a legerősebb, de az sem használt. Szedtem már köptetőt, váladék lazíttókat de az sem segített. A gyomrom nem fáj, soha semmilyen panaszom nem volt vele. Nem büfög fel keserú, savanyú sem. Most gyomortükrözésre küld a háziorvos, amit szeretnék elkerülni. Voltam már gégészenten, ott sem találtak semmit. Kérem szíves válaszát. Előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A gombócérzés általában nem szervi betegség jele, leggyakrabban fokozott stressz, szorongás áll a háttérben, ezt erősíti meg az, hogy az eddigi terápia hatástalan. Javaslom, egyen gyakran, egyszerre keveset, mozogjon rendszeresen és próbálja meg a napi stresszt minél jobban feldolgozni (relaxatio, jóga, stb.).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. február 12., 12:57; Megválaszolva: 2012. február 13., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: